Picto kruiden
Producenten

Onze lokale producenten

Aangezien de mens op de eerste plaats komt, maakt Les Filles er een erezaak van om met lokale producenten te werken die dezelfde waarden en engagementen naleven als deze van het hele project. Via regelmatige en langdurige partnerschappen werken we hand in hand met leveranciers en zorgen we voor vertrouwen, transparantie en optimalisatie. Betere beloning voor hen, betere kennis van hun producten voor ons. Wij streven naar kwaliteit en respect voor het land, de dieren en de mensen, zowel bij onze producenten als in de gerechten die uit onze keukens komen.

Hopla Geiss

Brusselse biologische artisanale bakkerij

Nicolas en Dimitri werken op de ouderwetse manier. Voor hun brood gebruiken ze meel van uitzonderlijke kwaliteit, hoofdzakelijk afkomstig van de Belgische coöperatie Flietermolen, dat op steen wordt gemalen en gemaakt is van oude tarwe, die weinig gluten bevat en beter verteerbaar is. Dit wordt nog versterkt door de langzame gisting van het brood, die meer dan 24 uur duurt, waardoor de gluten en de suikers worden afgebroken.

Deze plaatselijke producenten houden zich niet alleen aan hun biologische certificering, maar leggen zichzelf nog strengere voorschriften op door zonder inputs of additieven te werken.

Coq des Prés

Biologische plattelandskip en Waalse coöperatie

De kippen van Le Coq des prés worden op traditionele wijze gefokt. Ze leven in de open lucht en zijn een traag groeiend ras. Hun voeder is 100% plantaardig en de productieketen, van het slachthuis tot de voederfabriek, is 100% Waals. De fokkers, verenigd in een coöperatie van plaatselijke producenten, genieten de eerlijkste beloning. Voor kwaliteitsvlees, lekker en met respect voor de aarde, de dieren en de mensen op de borden van onze tables d’hôtes en onze abonnementsformules, thuisbezorgd of om af te halen.

Porc Qualité Ardenne Bio

Coöperatie van kleine varkenshouders in de Ardennen

Alle activiteiten van de coöperatie worden intern beheerd, wat korte circuits bevordert, zonder tussenpersonen: fokken, voedselproductie, stressvrij slachten. Het volledige beheer blijft in handen van de coöperatie, wat transparantie en een optimale controle van al deze producenten garandeert.

De fokkers werken op de ouderwetse, familiale manier om de dieren de beste levenskwaliteit te bieden en zo het vlees van uitzonderlijke kwaliteit te produceren dat u bij ons op tafel en aan onze gastronomische togen vindt.

Simone a soif

100% natuurlijke, biologische, Brusselse ambachtelijke drank

Agnès creëerde Simone a Soif met één doel voor ogen: hoe drink je lekker, ongezoet, verfrissend en natuurlijk? Een bezorgdheid die gedeeld wordt door Les Filles.

Missie volbracht met deze drank, een mengeling van vruchtensappen of groentesappen en plantensappen, zonder kleurstoffen, zonder bewaarmiddelen, zonder toegevoegde suiker en 100% biologisch. Ideaal als aanvulling op onze huisgemaakte drankjes.

Brasserie 28

Ambachtelijke bieren zonder suiker, sommige biologisch of glutenvrij

Brasserie 28 is de voormalige eeuwenoude brouwerij die de beroemde Perle 28 produceert. Vandaag brouwt ze 100% ambachtelijke bieren zonder enige toevoeging, sommige biologisch, andere glutenvrij, maar allemaal met een uitzonderlijke eigenschap: ze zijn suikervrij (low carb, sugar free). Een unieke prestatie van de brouwmeester, die er ook in geslaagd is de krachtige en subtiele smaken van zijn ambachtelijke bieren te sublimeren.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om een goede werking van de website te garanderen, u kunt onze juridische informatie en ons privacybeleid lezen voor meer informatie.

Cookies accepteren Cookies beheren